Nieuws

Nieuws

Het laatste Amc mx nieuws

Het wedstrijdverslag van de eerste uitwisseling is terug te lezen via onderstaande link:

Nieuwsbrief 04-05-2015

Tom Asbroek

_________________________________________________

Het wedstrijdverslag van de tweede twentecup is terug te lezen via onderstaande link:

Nieuwsbrief 11-04-2015

11146247_370063403181429_387109633232975968_n_________________________________________________

Eerste streekwedstrijd een succes!

Nieuwsbrief 19-04-2014

Gallerij

Nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________

Het seizoen 2014 is weer van start!

Na een lange winterstop is de start van het seizoen dan ook eindelijk aangebroken. Een winterstop die vroegtijdig begon door studie en blessures.

is het dan eindelijk weer zover, de agenda voor 2014 is bekend en hierin staan wel een aantal wijzigingen. Er is besloten geen nationale wedstrijden meer te rijden en ons te richten op regionale wedstrijden, de agenda staat vermeld op onze website.  De wedstrijden die er worden gereden zijn:

  • Twente cup
  • Streek wedstrijden
  • Open club crossen
  • Uitwisselings wedstrijden

Twentecup Hoeve 15-03-2014

De dag uitslagen van de eerste Twente cup, Tom wist hier als 7e te eindigen in de dag stand, Mike wist kwam als 27e over de finish waar naar eigen zeggen meer in zat. Maar voor een eerste wedstrijd zijn we tevreden en verwachten onze prestaties gedurende het seizoen te verbeteren.

Openclubcross Lichtenvoorde 22-03-2014

Op zaterdag middag werd er gereden op het gehele GP circuit van Lichtenvoorde. Doordat het hele circuit gereden mocht worden was de belangstelling  groot, 66 rijders hadden zich voor deze dag ingeschreven in de mx2. Door het groot aantal deelnemers werd het startveld opgesplitst in 2 series, A & B die apart zouden gaan strijden voor de overwinning. Tom wist hier met een aanzienlijke overmacht beide manches winnend af te sluiten in de A serie, een grote opsteker en motivatie boost na zijn blessure in 2013. Mike wist ook een verbetering te laten zien en slot de dag als 14e af in de mx2 B serie.

Mooi resultaat Internationaal motorspektakel Bentelo.

Woensdag  24 Juli was het weer zover, het jaarlijkse motorspektakel in Bentelo. Het was een broeierige dag en er werd daarom ook geen goed weer voorspeld. Dit viel uiteindelijk erg mee, het stoof dan ook hard. Tom deed mee in de superklasse waar veel snelle nationale en internationale rijders in meededen. Hij wist niet wat hij kon verwachten maar hoopte op een top 10 klassering. Dit keer was het alleen Tom die meedeed omdat Mike op vakantie was.

Training

Om de baan goed te kunnen verkennen deed Tom het in de training eerst een rustig aan. Het rijden ging lekker en nadat er was verkend werden er een aantal snelle ronden neergezet, om zo een beetje te kunnen wennen aan het wedstrijd tempo. Zo kon Tom met goed gevoel beginnen aan de eerste manche.

1e Manche

De startplekken werden verdeeld door loodjes te trekken. Tom mocht zicht als 9e opstellen voor het starthek wat hem een goede plek opleverde. Nadat het starthek viel was hij niet goed weg maar kon toch als 13e aan de wedstrijd beginnen. Helaas viel Tom gelijk al in de eerste ronde door te weinig zicht van het vele stof. Hij moest de wedstrijd als 23e hervatten en kon beginnen aan een inhaalrace, dit werd er niet makkelijker op omdat het ook nog begon te regenen. Hij wist zich nog naar een 18e plek te knokken maar viel toen weer, uiteindelijk wist hij nog 20e te worden.

2e Manche

Na een matige eerste manche mocht Tom zich opstellen als 20e, wat niet positief was. Toch kon hij er nog een goede start uithalen en kon de wedstrijd als 5e beginnen. Na een valpartij voor hem schoof hij door naar een 3e plek, dit tempo was voor Tom te hoog gegrepen en moest na een aantal ronden al weer een aantal plekken inleveren. Op de helft van de wedstrijd lag hij 9e en kon dit goed vasthouden. Toch kwamen er op het laatst nog twee snelle rijders lang die in het begin gevallen waren. En moest Tom genoegen nemen met een 11e plaats.

Gallerij

Uiteindelijk was het een goede dag voor Tom, hij is tevreden met zijn resultaat en hoopt bij de aankomende wedstrijd dit tempo door te kunnen zetten. Tevens is er door de KNMV een wijziging aangebracht op de motocross kalender. De drie wedstrijden die zijn toegevoegd zijn te vinden onder het kopje “agenda”

__________________________________________________

KNMV Cup nationalen te Hummelo

Circuit de heksenplas gelegen in Hummelo.  Een baan met een zware zandondergrond, in combinatie met de gevallen regen was de baan in aanloop naar de trainingen toe al flink toegetakeld.  Wel hebben Tom & Mike al enige ervaring op deze baan, dit zal de derde keer zijn dat ze hier rijden.

Trainingen

De training ging goed voor Tom, hij wist gedurende de vrije training al een goed tempo op te pakken en in de eerste ronde van de tijdtraining een 5e tijd neer te zetten. Dit  was ruim voldoende om zich te plaatsen voor de A-finale, hij mag zich nu als 9e opstellen achter het starthek.

Mike had het moeilijker vandaag. De baan lag hem niet en gedurende de tijdtraining probeerde hij gelijk een goede ronde neer te zetten, maar hij bleef steken achter een andere rijder die moeilijk te passeren was. Dit resulteerde in een 25e plaats in de tijdtraining. Hij mocht zich als 28e opstellen achter het starthek in de B-finale.

1e manche

De eerste manche van Tom was één die niet te boek zullen gaan als zijn beste manche van het seizoen. Hij had bij het ingaan van de eerste bocht een goede positie gehandhaafd, rond een 8e plaats. Gedurende een viertal ronden wist hij deze vast te houden, maar toen kwam hij ten val. Na deze val viel hij terug naar een 15e plaats, hij kon zich hierna slecht herstellen en bleef tot één ronde voor het eind rijden op deze positie. Toen werd hij afgesneden door een rijder achter hem die hem radicaal afstak, dit had tot gevolg dat Tom ten val kwam met nog twee bochten te gaan. Snel sprong hij terug op zijn motor en kwam als 19 over de finish.

Mike kende al een moeilijke dag in Hummelo. Hij wist dat er meer inzat dan hij had laten zien in de tijdtraining en was er op gebrand er in deze manche ook meer uit te halen. Bij het vallen van het starthek had hij een mattige start. Snel wist hij de achtervolging in te zetten op de rijders voor hem, maar in de derde ronde ging dit mis en hij kwam ten val. Al laatste moest hij toen zijn wedstrijd vervolgen. Hij wist nog een aantal rijders te passeren en werd als 20 afgevlagd.

2e manche

Deze keer een goede start voor Tom. Als tweede wist hij de eerste bocht uit te komen. Direct zette Tom een aanval in op de kopman, maar hier moest Tom zijn meerdere in herkennen. In de 2e ronde maakte Tom een kleine fout waardoor hij terugviel naar een 7e plaats, hij herstelde zich goed en wist nog een aantal plaatsen winst te boeken. Uiteindelijk werd hij als 5e afgevlagd.

Net zoals in de eerste manche wist Mike dat er meer inzat dan hij had laten zien tot op heden. Het vallen van het starthek was hij goed weg, maar op het rechte stuk schakelde hij mis waardoor een aantal rijder hem nog wisten te passeren. Gedurende de wedstrijd had hij het moeilijk tot halverwege de wedstrijd een rijder voor hem ten val kwam die hij niet meer kon ontwijken. Die had tot gevolg dat hij als laatste weer verder kon. Uiteindelijk wist Mike nog  als …. te worden afgevlagd.

Al met al een dag met wisselde resultaten, maar toch kunne we terugkijken op een mooie dag cross. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden in Makkinga. Of wij hier aanwezig zullen zijn is momenteel nog onduidelijk.

__________________________________________________

Eerste podiumplaats bereikt tijdens nationale Den Dungen!!

Voor Mike en Tom was het de eerste keer dat ze mochten rijden op het mooie circuit de De Meerse Plas in den dungen. Het is een baan dat bekent staat als een goede trainingsbaan voor onder andere GP rijders. Nu was het de eer aan het amc team om hier hun wedstrijd te rijden.

Training Tom

Voor de training begon wist hij niet goed wat hij van die dag kon verwachten omdat hij er nog nooit had gereden. De harde ondergrond werk in Tom zijn voordeel, aangezien hij op dergelijke banen altijd goed zijn draai kan vinden. In de vrije training merkte hij al wel dat een hele harde knippen in kwamen en het dus niet makkelijk zou worden. Het voordeel was wel dat in de tijdtraining je maar 1 rondje nodig hebt voor een goede plaats achter het starthek. Met het ingaan van de tijdtraining ging het gelijk lekker en kon hij de gehele ronde een snel tempo aanhouden, dit bleek uit het resultaat want hij zette een 3e tijd op de klokken. Mike wist in zijn training een matige 30e tijd neer te zetten waardoor hij zich op mocht stellen in de B-finale.

Eerste manche

Tom mocht zich als 5e optellen na de 3e tijd in de tijdtraining. Nadat het starthek viel was Tom als 8e weg, gelijk na de 1e ronde had hij al een 3 tal rijders kunnen passeren, en reed met een snel tempo naar de 4e man toe. Toch had 2 ronden nodig om hem te passeren en hierdoor waren de koplopers al vertrokken en zat er niet meer in dan een 4e plaats. Op het einde werd het nog spannend omdat de 5e man met een snel tempo naar Tom heen reed waardoor hij de laatste ronde nog alles moest geven om zijn plek te verdedigen. Dit lukte hem wat resulteerde in een knappe 4e positie.

Het tempo in Den Dungen lag hoog vandaag, na een matige training moest Mike zich opstellen op de 2e startrij waardoor een goede  start er hoogst waarschijnlijk niet in zat. Na een matige start wist hij gedurende de wedstrijd wel een aantal plaatsen winst te boeken. Tot hij halverwege ten val kwam en weer als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Uiteindelijk werd Mike nog als 30e afgevlagd.

2e manche

Na de eerste bocht zat Tom er wederom goed bij op een 5e positie. Na de eerste ronde kon Tom de derde positie al veroveren en reed snelle rondetijden. Hij kon de 2e man de halve wedstrijd bijhouden maar moest hem daarna laten gaan. De 1e man zakte na de helft hard in waardoor Tom het gat nog zo goed als dicht kon rijden, maar met nog twee ronden te gaan was er net te weinig tijd om de 2e positie nog te kunnen veroveren. Uiteindelijk werd Tom als 3e afgevlagd.
Met een 4e plek in de eerste manche en een 3e plek in de tweede mocht hij met trots het podium voor het eerst van het seizoen betreden. In de tussen stand is het hierdoor opgeklommen naar een mooie 6e plaats.

Het was erop of eronder voor Mike in de tweede manche in Den Dungen, hij was gebrand op een beter resultaat in deze tweede manche. Na een betere start wist net buiten de top 20 aan zijn wedstrijd te beginnen. Gedurende de wedstrijd werkte Mike zich op naar de top 20 om uiteindelijk als 18e te worden afgevlagd.

__________________________________________________

Goede resultaten voor het amc mx team bij nationale cup wedstrijd in Marum.

Tijdens Koninginnedag werd  traditie getrouw weer de gereden in het Groningse Marum. Het was prachtig crossweer en de baan lag er goed geprepareerd bij. De baan kent een zanderige ondergrond maar waar verraderlijke gaten en harde kettsers in kunnen komen.

Training

Tom had voor de deze wedstrijd zijn nieuwe demper weer aan laten passen vanwege de strenge controle die de knmv uitvoert. De baan lag ligt Tom goed en hij kon een lekker temp aanhouden in de vrije training. In de tijdtraining heeft hij drie ronden aan kunnen  zetten om er een zo snel mogelijke ronde uit te halen, hij wist in zijn groep de snelste trainingstijd te zetten. Hiermee kon hij gerust beginnen aan de eerste manche om als tweede op te stellen. Mike zat eveneens in de tweede groep, hem ging het rijden iets moeilijker in de training.

Eerste manche

Nadat de cup klasse de eerste bocht invloog zat Tom er niet zo heel goed bij. Hij moest als 15e aan zijn wedstrijd beginnen. Na de tweede ronde maakt Tom een klein foutje en moest drie man laten passeren, hij begon aan een inhaalrace en met nog twee ronden te gaan lag Tom op een 9e plaats. In de laatste ronde kon hij nog twee rijders passeren en werd afgevlagd als 7e wat erg netjes was.

Mike wist een matige start te pakken en kende een moeilijke wedstrijd. Na een val halverwege de wedstrijd heeft hij een

Tweede manche

Met het vallen van het starthek van de tweede manche kon zat Tom er gelijk al een stuk beter bij. Hij vervolgde zijn wedstrijd als 3e, hij kon de kopgroep goed volgen gedurende de eerst deel van de wedstrijd. Na een 4tal ronde moest hij de 4e man laten passeren, Tom deed verder geen gekke dingen en heeft de wedstrijd netjes uitgereden, wat hem een vierde plek opleverde.
In de dag uitslag is Tom op een 4e plek beland, en is in de totaalstand opgeklommen van een 12e naar een 8e positie.

Na een matige start kwam ook Mike in de tweede manche beter in zijn ritme.  Wel kon hij niet zijn oude tempo oppakken na zijn val in Westerbork. Wel wist hij een constante prestatie neer te zetten in Marum en de manche geheel zonder kleerscheuren uit te rijden. Dit resulteerde in een 22e positie.

__________________________________________________

Progressie maar ook tegenslag tijdens nationale Westerbork

Op zaterdag 13 April was het weer zo ver, wederom een wedstrijd om de nationale in Westerbork. Een zeer verraderlijke baan met een zeer zachte ondergrond. Vele valpartijen tekende dan ook het beeld vandaag, waarbij Mike ook niet ongeschonden is gebleven.

 Training

Door een grote opkomst van ruim 70 man werden er twee groepen gemaakt. In de vrije training ging het rijden gelijk al lekker, naarmate de tijdtraining inging probeerde Tom gelijk al een snelle rondetijd neer te zetten. Maar doordat er een groot tempo verschil was, zat hij al best snel in het achterwiel van ander rijders. Dit maakte het lastiger om een goede ronde neer te zetten. Toch kon Tom nog een nette 4e tijd neerzetten.

Op de loodzware baan in Westerbork wist Mike gedurende zijn training niet geheel zijn draai te vinden, wel kon hij nog een redelijke tijd te klokken in de 6e ronde. Dit resulteerde in een 28e tijd waardoor hij zich als 20e mocht opstellen in de B-finale

 1e manche

Met het vallen van het starthek was Tom gelijk goed weg en kon de wedstrijd als 2e beginnen. De baan was al echt heel zwaar geworden en hij kon maar moeilijk rondkomen. Toch kon Tom de 2e plaat een drietal ronden vasthouden, waarna hij één plaats moest laten zakken en die weer drie ronden vasthield. Na de 6e ronde kon hij het tempo niet meer bijhouden en moest weer 4 plekken inleveren waarna hij als 7e afgevlagd werd.

 

Na een matige start wist Mike zich al gauw naar de top 20 te rijden. In de eerste ronden wist hij van een 29 naar een 19e positie te rijden. Gedurende de wedstrijd wist hij een constant ritme vast te houden en geen verder fouten te maken. Hierdoor wist hij gestaag een aantal posities te winnen, wat hem uiteindelijk een 16e positie opleverde bij het vallen van de finishvlag.

 2e manche

Na het vallen van het starthek in de tweede manche was de start iets minder op ongeveer een 10 plaat. Toch was Tom in staat om gelijk na de 2e bocht de 4e plek te veroveren. Dit kon hij een tweetal ronden vasthouden, en moest daarna weer een aantal plaatsen afstaan. Hij ging niet zo lekker rond en bleef constant zijn eigen rondes rijden. Uiteindelijk is Tom geëindigd op een 8e plek.Met een 7e en 8e plek van de eerste en tweede manche, is Tom als 7e geëindigd in de totale dag uitslag.

Gallerij Westerbork 2013

In de tweede manche sloeg echter het noodlot voor Mike toe. In de eerste ronde kwam Mike in aanraking met een rijder voor hem, hierdoor kon hij zijn motor niet onder controle houden. Bij de val wist een achteropkomende rijder hem niet te ontwijken waardoor Mike met zijn hand in het voorwiel van viel. Dit heeft zijn hand lelijk verwond, waardoor hij de wedstrijd niet kon vervolgen. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleken er geen breuken te zijn, enkel de huid is flink beschadigd. Normalerwijs zal Mike binnen twee weken weer volledig hersteld zijn, en zo dus ook geen wedstrijd te hoeven missen. Goede resultaten in Westerbork, op uitzondering van de val natuurlijk.  Tom wist op te klimmen naar een 12e plaats in het kampioenschap. Over een tweetal weken zullen we weer aan de start staan bij de nationale in Marum dit zal zijn op Koninginnedag.

__________________________________________________

Wisselende resultaten tijdens Nationale Oldebroek

Zaterdag 30 Maart was het weer zover, de tweede wedstrijd om het KNMV Nationale cup mx2 kampioenschap. Ditmaal in Oldebroek, een fraai gelegen circuit aan de rand van ‘t Loo Oldebroek. Een circuit waar maar enkele malen per jaar wedstrijden worden verreden, dit in verband met naastgelegen recreatie gelegenheden. De baan leent zich uitstekend voor grote internationale wedstrijd, en vandaag was het aan de nationale om hier hun kunsten te gaan vertonen. Na de teleurstelling diskwalificatie afgelopen weekend, is de demper aangepast waardoor het geluid aanzienlijk is verbeterd, of dit voldoende was moet nog blijken.

Tom AsbroekTraining

De eerste trainingen werd verreden op de goed geprepareerde baan in Oldebroek, vandaag reden er naast de nationale ook de jeugd 65cc, 85cc en NK dames hun wedstrijden. De training verliep goed voor Tom, hij wist hier een 4e tijd te zetten en deze gedurende de hele tijdtraining vast te houden.  Mike wist een tijd net buiten de top 30 neer te zetten wat hem een goede startplaats in de B-finale opleverde.

1e manche

Tom had bij het ingaan van de eerste manche een gematigde start, hij wist zich net buiten de top 10 te nestelen na één ronde te hebben gereden. Gedurende de wedstrijd bouwde hij langzaam het tempo op te bouwen en de top tien binnen te komen, uiteindelijk resulteerde dit in een 7e. Echter werd na de wedstrijd bekend gemaakt dat hij wederom werd gediskwalificeerd door het aantal decibel wat er werden geproduceerd, onbegrijpelijk maar een ondiscutabele beslissing van de KNMV.

Mike wist na de val van het starthek ruim in de top twintig, maar bij een grote crash van meerdere rijders was ook voor hem een crash onvermijdelijk, hierdoor was de inhaalslag begonnen. Hij wist zich sterk door het deelnemersveld heen te slaan en zelfs nog in de buurt van de top twintig te komen. Gedurende de laatste ronde wist hij nog twee rijders te passeren wat hem nog een 24e positie opleverde.

Tom Asbroek

2e manche

Na wederom een diskwalificatie in de eerste manche zaten we met een punt, hoe voorkomen we wederom teveel geluid. De enige optie die er op dit moment was, was het inhouden bij het passeren van de db meter! Met dit in het achterhoofd begon Tom dan ook aan zijn tweede manche. Zijn start was goed, een 7e positie. Maar doordat hij zich in moest houden op de punten van de meting, kon hij slecht in zijn ritme komen waardoor hij gedurende de wedstrijd langzaam wegviel uit de top tien. Bij het vallen van de finishvlag reed Tom op een 13e positie.

Mike wist dat hij een goed resultaat neer kon gaan zetten in deze manche, als zijn start maar beter was dan in de eerste manche. Hij koos het hazenpad en hij had een vlotte start waardoor hij als 14e doorkwam na de eerste ronde. Hij kon een goed tempo vasthouden, maar moest nog wel enkele plaatsen afstaan. Toch wist hij een sterke 17e positie vast te houden tot de finish.

Galerij Oldebroek 2013

Mike wist een progressieve lijn te laten zien tijdens de wedstrijd in Oldebroek. Tom hoopt bij de volgende wedstrijd over twee weken in Westerbork weer een sterk resultaat neer te zetten, en er zal nog gewerkt moeten worden aan een oplossing voor het decibel probleem.  Over twee weken keren we net als afgelopen jaar terug naar Westerbork, een hele pittige baan met een zachte, metselzand-achtige ondergrond. Maar hierover natuurlijk meer over twee weken!

__________________________________________________

De eerste wedstrijd is verreden!!

Zondag 25 maart was het dan eindelijk zo ver, de eerste wedstrijd om het KNMV mx2 Cup nationale barste weer los te Emmen. Een baan met een zanderige ondergrond die normalerwijze zeer zwaar wordt. Maar door de aanhoudende vorst en koude wind was de baan veranderd in kei harde speedwaybaan.

Tijdens de trainingen zag het er allemaal al goed uit. Tom wist zich als tweede te kwalificeren, jammer dat hij pas in de slotfase doorschoof na de gehele kwalificatie eerste te hebben gestaan. Mike wist zich 33e te kwalificeren, wat inhoud dat hij mocht starten in de b finale.

 1e manche

Tom wist zich na de start van de A-finale goed te handhaven en kwam na een matige start als 4e de eerste ronde door te komen.  Hij wist in zijn volgende ronde nog een plaats winst te boeken en een 3e plaats te bemachtigen, tot hij in de 3e ronde ten val kwam een 7 rijders moest laten passeren. Hij herstelde zich goed en wist weer een goed tempo op te pakken wat nog resulteerde in een 2e plaats in de eerste manche. Helaas na afloop van de wedstrijd werd hij gediskwalificeerd door de KNMV omdat zijn motor de geluidseis van 97 db zou overschrijden. Dus het geen punten in deze eerste manche. Maar hij mocht in de tweede manche wel weer starten.

Mike had een matige start bij het ingaan van zijn eerste manche van de B-finale.  Met een 28e plaats begon hij aan zijn wedstrijd, gedurende deze wedstrijd wist hij wel gestaag een aantal plaatsen winst te boeken. Mike kon niet goed in zijn ritme komen op de gladde ondergrond.  Hij wist na het vallen van de finish vlag nog wel een 25e plaats te bemachtigen.

2e manche

Na de diskwalificatie van de eerste manche hebben we poging gedaan het geluid te verminderen door Mike zijn demper er op te zetten, deze is voorzien van een andere demper die minder geluid produceert. Met de gedachten dat het zo beter moest zijn begon Tom gemotiveerd aan zijn tweede manche, hopend op wederom een goed resultaat. Nu had Tom een mindere start als in de eerste manche, een  17e positie na de eerste ronde.  Hij wist gedurende de wedstrijd nog een groot aantal plaatsen winst te boeken tot hij bij beland was op een 8e plaats, alleen hier ging het mis. Hij verloor de controle over zijn motor en belande naast een bult, dit koste hem aanzien wat tijd en plaatsen wat hem terugbracht naar een 21e positie. Toch wist hij in de resterende ronden nog terug te komen naar een 18e plaats wist het verlies nog enigszins te beperken.

Mike stond na toch wel een teleurstellende eerste manche weer gebrand achter het starthek. Inmiddels was de baan al wat zachter geworden en kwamen mooie lijnen in de baan. Na het ingaan van de eerste ronde reed Mike op een 22e positie. Maar in de tweede ronde kwam hij ten val wat hem zeer veel tijd koste en hem terugzette naar een 33e positie.  Gedurende de ronden die volgden herstelde hij zich en maakte een sprint naar de top 25. Bij het vallen van de finish val lag hij op een 26e positie.

Voor meer foto’s ziet u ook : Gallerij

Het was een bewogen dag in tijdens de eerste wedstrijd van het kampioenschap. Aankomend weekend zal er weer een wedstrijd verreden worden, ditmaal in Oldebroek.  Hier hopen we een progressieve lijn te laten zien in onze resultaten en misschien wel een podiumplaats te bemachtigen.

Hiervan hoort u aankomende week natuurlijk weer van ons.

__________________________________________________

Voorbereiding 2013 in volle gang!!

Momenteel zijn we al weer vol op bezig met de voorbereiding op aankomend seizoen, de eerste wedstrijd zal weer worden verreden op 24 maart 2013 te Emmen.

De motoren zijn weer geprepareerd, en de conditie is weer op pijl om het seizoen goed te beginnen. Binnenkort zullen er foto’s op onze site verschijnen met hierin onze nieuwe graphics en shirts.

Sportieve groet,

Het AMC mx team

__________________________________________________

Nk nationalen Mx2 cup Holten

 

Training
Zondag 30 september waren we neergestreken op circuit ‘de zuurberg’ in holten. Een mooi circuit met tamelijk veel hoogte verschillen en een harde ondergrond.

In de training ging het rijden voor Tom naar gevoel niet zo gelijk lekker.  Hij kon zich slecht focussen en maakte nog te veel kleine fouten. Toen na drie ronden vrije training de tijdtraining inging, bleek hij echter toch een goede snelheid te vinden wat resulteerde in een tweede tijd, deze heeft hij gedurende de rest van de training ook niet meer afgestaan. Mike kon in het begin van de training niet geheel in zijn ritme komen, toch zette hij nog een goed tijd neer. Uiteindelijk wist Mike nog een 39e tijd op de klok te zetten.

1e manche
Met de start van de eerste manche zat Tom er aardig bij met een 4e plaats. Tom kon de kopmannen goed volgen en deed er dan ook alles aan om de aansluiting bij de kopgroep te behouden. Dit ging na de 3e ronde moeizaam en liet de motor in de bocht stilvallen. Hierdoor moest Tom een paar plaatsen inleveren maar kon Tom zijn weg weer als  10e vervolgen, daarna zette Tom alles op alles om de verloren plaatsen weer goed te maken. Toen Tom op de 8e plaats reed maakte hij nog een klein foutje waardoor Tom nog een plaats moest laten vallen. Hij werd uiteindelijk als 9e afgevlagd.

Na een vrij goede start wist Mike in de eerste ronde als 24e door te komen. Gedurende de wedstrijd wist hij zijn ritme te vinden op het technische circuit in Holten, maar moest toch nog een aantal plaatsen afstaan. Toch wist hij zich goed staande te houden in het sterke deelnemersveld . Uiteindelijk resulteerde dit  in een 34e plaats in de eerste manche.

2e manche
Na het vallen van het starthek zat Tom er weer als 4e bij. Na een halve ronde te hebben gereden kwam hij hard ten val, hierdoor moest hij zijn weg als 30e  vervolgen en begon hij aan een inhaalrace. Op de helft van de wedstrijd lag Tom op een 15e plaats, het rijden ging lekker en het tempo zat er dan ook goed in. Hierdoor kon hij tot aan de finish nog 6 man inhalen waardoor hij als 9e over de finish kwam.

 

Bij het ingaan van de eerste ronde had Mike wederom een goede start en kwam als 10 de eerste ronde door.  In deze manche wist hij beter zijn ritme te vinden en kon hij gedurende

de tweede helft van de wedstrijd enkele passerende rijders goed volgen. De baan was in deze tweede manche al een stuk zwaarder geworden maar gedurende de wedstrijd vormde de baan zich steeds beter.  Bij de val van de finishvlag wist Mike zich te handhaven op een 30e plaats in de A-finale. Dit was tevens zijn beste resultaat van het seizoen.

Met de wedstrijd in Holten zit het seizoen er voor ons op wat betreft de nationale wedstrijden. Wel zullen wij aankomen weekend meedoen aan een openbeker wedstrijd in Rhenen.

Sportieve groet,

AMC mx team

#34 & #134

__________________________________________________

Afwezigheid van het AMC mx team tijdens Nationale Makkinga

Tom heeft naar de aanloop naar de wedstrijd  van 27 juni een ongeval met de motor gehad, en moest hij noodgedwongen al een eerdere wedstrijd laten laten schieten.

Tijdens een training in Varsseveld op 26 Juni is Tom hard in aanraking gekomen met een houten hek, hierbij liep hij een long blessure op.  Tevens heeft de motor bij de val ook veel schade opgelopen. Zowel de koeler als de uitlaat zijn zwaar beschadigd. Om uit te sluiten dat er letsel was om en rond de longen is er een bezoek aan het ziekenhuis gebracht voor een controle, hieruit bleek echter dat er geen beschadiging kon worden vastgesteld.  Maar door aanhoudende pijn in de borst is er besloten Tom niet van start te laten gaan in Makkinga.

Aankomend weekend zullen er twee wedstrijden worden verreden op het Circuit van Markelo. Dit zal zijn op zaterdag 30 Juni en zondag 1 Juli. Mike Asbroek zal hier wederom weer aan de start verschijnen. Of Tom deel zal nemen aan deze wedstrijden is momenteel nog niet duidelijk.

__________________________________________________

Voor en tegenslag tijden Cup Nationale Varsseveld

Training:

Tom Asbroek kende een slechte dag in het  NK Cup klasse in Varsseveld. In de training verliep alles nog redelijk, en begon rustig aan z’n vrije training. In de eerste ronde van de tijdtraining zette hij gelijk een snelle ronde neer. En stuurde zijn goed geprepareerde Suzuki naar een 4e tijd, en mocht zich als 7e opstellen.  Omdat de baan ook steeds zwaarder werd, lukte het hem niet op een snellere ronde neer te zetten.  Mike wist zich wederom te kwalificeren voor de B-finale.

Eerste manche
In de eerste manche was Tom slecht weg met de start en moest vanuit het middenveld terug komen naar voren.  In de eerste ronde maakte hij gelijk al een aantal plaatsen goed, en kwam terug naar een 11e plaats. Maar in de tweede ronde kwam hij hard ten val en moest als laatste de wedstrijd hervatten. Hij had veel last van z’n heup en hoofd waardoor hij niet meer naar voren kon rijden, en heeft daarom de wedstrijd stapvoets uitgereden.

Mike heeft zich in de eerste manche goed stand weten te houden in de B-finale, hij wist deze als 9e af te sluiten. Na een matige start wist hij na de 3e ronde de top 15 binnen te komen. Deze stijgende lijn wist hij voort te zetten tot het einde van de wedstrijd waardoor hij in de laatste ronde nog een achterstand van meer als 8 seconden wist dicht te rijden en als 9e te worden afgevlagd.

Tweede manche
De start in de tweede manche was stukken beter. Hij kwam als 4e de tweede bocht uit, en wist na de derde bocht gelijk al een plaats winst te boeken. Hij kon dit een 3 tal ronden vasthouden en toen kreeg hij weer last van z’n hoofd, van de val in de eerste manche. Hierdoor moest hij het tempo laten zakken omdat hij fouten begon te maken. Hij hierdoor veel plaatsen terug, en eindigde uiteindelijk op een 20e plaats.
Hij eindigde in de dag uitslag op een 22e plaats, en is in de totaal stand terug gevallen naar een 7e plaats.

Na een betere start kon Mike zijn wedstrijd beginnen op een 11e plaats. Gedurende de wedstrijd wist hij zijn voorgangers goed te volgen en zelf nog een aantal plekken winst te boeken. Om na 3 ronden op een 6e plaats te rijden. Helaas moest hij het tempo in het vervolg van de wedstrijd iets laten zakken, waardoor hij een tweetal plaatsen verloor en op een achtste plek de achtervolging inzette.  In de tweede helft van de wedstrijd wist Mike echter weer een goed tempo op te pakken en wederom een aantal rijders te passeren, met nog twee ronden te gaan lag Mike op een 6e positie!  Helaas kwam hij ten val bij het overgaan van een bult, wat hem 3 plaatsen koste. Uiteindelijk werd hij als 9e afgevlagd.

Aankomende weekend zal er geen wedstrijd zijn voor de Cup nationalen.  Over een tweetal weken zal de strijd om het kampioenschap verdergaan in het Friese Makkinga.

__________________________________________________

Wisselend succes voor het AMC Mx Team in Waardenburg!

Wel winst met As ’n gek in ’n drek tijdens pinksterfeesten Beckum!!

Tom heeft tevens deelgenomen aan het As ’n gek in ’n drek evenement dat plaats vond tijdens de pinksterfeesten in Beckum. Hier wist hij de eerste AMC mx teamplaats te bemachtigen, wat inhield dat hij de snelste was het met door kruizen van het drek parcours.

Op 16 Mei werd ging de strijd voor het Cup nationale kampioenschap verder in Waardenburg. In de training had Tom de snelheid er direct al goed inzitten, dat was te merken aan z’n rondetijd in de tijdtraining. Hij zette een tweede tijd op de klokken, met een halve seconde achterstand op de 1e man. Mike wist zich in de tijdtraining als 8e te kwalificeren voor de B-finale.

Eerste manche

Met het vallen van het starthek was Tom niet al te goed weg. Na de eerste bocht begon hij zijn wedstrijd op een 8e plaats. Het was een baan waar je maar slecht in kon halen, en de snelheid van de top tien rijders dicht bij elkaar lag. Na 3 ronden kon hij de  7e man passeren en kon dit een aantal ronden vasthouden, maar nog 2 ronden te gaan werd nog gepasseerd door de 8e man en moest genoegen nemen met een 8e plaats.

Mike wist tijdens de eerste manche te beginnen met een zeer goede start, en kwam als derde door de eerste bocht. Op het circuit van Waardenburg is het zeer lastig inhalen door de keiharde ondergrond en smalle stukken, dit kon  Mike nu dus tot zijn voordeel gebruiken. Hij wist de derde positie dan ook een viertal ronden vast te houden, tot hij bij het insturen van een bocht ten val kwam. Hij verloor hierdoor veel plaatsen, om uiteindelijk als 19 te worden afgevlagd.

2e manche:

In de tweede manche was er wederom een slechte start voor Tom. In de beginfase van de wedstrijd was hij nog te druk bezig met het inhalen van de rijders  en begon fouten te maken, waardoor hij door twee rijders in werd gehaald, en op weer op een 8e plaats belande. Toen Tom na drie ronden de rust er weer in kreeg, wist hij het tempo weer flink op te voeren en haalde passeerde hij weer een aantal rijders. Na 7 ronden lag hij op een 4e plaats, en reed naar de 2e en 3e man toe. Tot aan de finish zag hij ze in het achterwiel maar bij het vallen van de finish vlag kwam hij net een ronde te kort om hen ook daadwerkelijk te kunnen passeren, en werd uiteindelijk 4e.

In deze manche is Mike niet van start gegaan door een blessure aan zijn knie. Deze liep hij op in Veendam, maar door de val in de eerste manche, op hetzelfde knie moest Mike de tweede manche noodgedwongen laten schieten.

Met een 8e plek in de eerste manche, en een 4e plaats in de tweede manche werd Tom totaal 6e in het dag klassement.  In het kampioenschap is Tom opgeklommen naar een 5e plaats.

__________________________________________________

Goede uitslagen voor Mike & Tom bij de 6e nationale cup wedstrijd in Veendam.

Tom & Mike Asbroek uit het AMC mx team hebben in Veendam een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup goede resultaten neergezet. In de eerste manche kwamen de rijders uit Beckum goed tot scoren. Ook in de tweede manche hadden ze het goed naar hun zin op het circuit en slaagde erin goede dag resultaten neer te zetten.

In de training kreeg Mike niet zijn draai vinden, op het technische circuit van Veendam. In de tijdtraining kwalificeerde hij zich voor de B-finale. De vrije training verliep voor Tom gelijk al lekker, toen na 2 ronden de tijdtraining begon zette hij direct een snelle ronde neer. Dit resulteerde in een 2e tijd. Gedurende de tijdtraining veranderde dit niet, en mocht Tom zich al 3e opstellen achter het starthek voor de wedstrijd in de A-finale.

 1e manche

Met het vallen van het starthek was Tom snel weg,  en had de kop start. Hij wist deze plek zo’n vier ronden vast te houden, maar door een klein slippertje moest hij twee  rijders laten passeren. Hij bleef de 2e man de gehele wedstrijd goed te volgen en verloor hem niet uit zijn zicht. Waardoor hij als 3e werd afgevlagd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Mike matig weg en kwam pas op een zestiende plaats uit de eerste bocht. Op het circuit van Veendam is het lastig inhalen, toch wist Mike nog een aantal plaatsen winst te boeken gedurende de wedstrijd. Dit lukte goed want door andere lijnen te rijden dan zijn concurrenten wist hij toch nog als elfde te wedstrijd af te sluiten.

 2e manche

Door een mindere start kwam Tom net buiten de top tien de eerste bocht door. Geduurende de eerste ronde wist Tom al een groot aantal rijders te passeren, waardoor hij al als 6e doorkwam na de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd wist hij de rijder voor hem goed te volgen, hij wist deze rijder alleen niet te passeren. Met nog vier ronden te gaan moest Tom na een flink duel nog een rijder laten passeren waardoor hij nog als 7e werd afgevlagd.

Na een goede race in de eerste manche was Mike gebrand op een mooi resultaat in de tweede manche. Mike wist na een goede start binnen de top tien aan zijn wedstrijd te beginnen. Toen ging het mis gedurende de eerste ronde, hij moest hard remmen doordat een rijder voor hem stilviel waardoor de motor afsloeg hierdoor moest hij zijn weg al laatste vervolgen. Mike kon goed zijn draai vinden op het circuit en passeerde een groot aantal rijders om uiteindelijk al dertiende te eindigen!

Met deze twee uitslagen heeft Mike zijn beste resultaat van het seizoen weten te behalen. Met een 3e en 7e plaats in de manches voor Tom werd hij in de daguitslag nog 5e. In de totaal tussenstand om het kampioenschap staat Tom momenteel op een 8e plaats.

Aankomende week zal het AMC team weer aan de start staan tijdens het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup op het circuit van Neerijnen.

Alle Foto’s

__________________________________________________

Goede resultaten tijdens nationale cup wedstrijd in Hummelo. 

In de training zaten Mike en Tom beide in de 1e groep. Het rijden ging voor Tom gelijk al best lekker, dat viel direct al te zien aan zijn ronde tijd in de tijdtraining, hij zette een nette 3e tijd op de klokken, en mocht zich als 5e opstellen voor de start. Mike zette in zijn tijdtraining een 28e tijd.

 Eerst Manche.

Met het vallen van het starthek, was Tom niet echt goed weg. Toch wist hij als 8e door de tweede bocht te komen. Hij wist deze plaats goed vol te houden, en hielt de rijders voor hem in het vizier. Door het vallen van 2 rijders voor hem. Die met elkaar in aanraking kwamen, wist hij een 6e plaats te bemachtigen. Hij reed naar de 5e man toe maar door een klein foutje was hij niet in staat om hem te passeren, en eindigde op een 6e plaats. Maar doordat de 4e man een te hoog geluid had kreeg. Werd hij terug geplaatst, en werd Tom uiteindelijk nog 5e.

Mike was met de val van het starthek goed weg. Bij het ingaan van de eerste bocht zat hij er voor in de middenmoot. Gelijk in de eerste ronde wist hij al een groot aantal rijders te passeren, waardoor hij bij de eerste doorkomst als 15e door wist te komen, gedurende de wedstrijd wist hij een constant tempo vast te houden en halverwege de wedstrijd wist hij zelf nog door te stoten naar een 10e positie. Naarmate de wedstrijd vorderde moest hij door een kleine fout toch nog een drietal rijders laten passeren. Bij het vallen van de finish vlag kwam hij als 13e over de finish.

Tweede manche.

In de tweede manche was de start stukken beter, en kwam Tom als 2e door de eerste bocht. Na een halve ronde wist hij de eerste man te passeren, en kon deze plek 4 tal ronden vasthouden, tot de tweede man hem passeerde. Tom wist de tweede plaats goed vast te houden en de eerste man goed te volgen. Tot twee ronden voor het eind, toen kwam hij ten val doordat hij het evenwicht verloor in een spoor. Toch werd hij nog als 6e afgevlagd. En werd totaal 4e. In het totaal klassement in Tom nu opgeklommen naar een 8e plek. En zal er de volgende wedstrijd alles aan doen om dit te verbeteren.

Na het goede resultaat van de eerste manche was Mike wederom gebrand op een goed resultaat in de tweede manche.  Alleen toen bij de val van het starthek ging het mis, een tweetal rijders raakten de controle over het voorwiel kwijt en kwamen met Mike in aanraking midden op het startveld. Dit had tot gevolg dat hij ten val kwam en hierbij al laatste aan zijn wedstrijd moest beginnen, tevens was bij de val zijn voorrem deels afgebroken waardoor het lastig werd de voor rem te gebruiken. Naarmate de wedstrijd vorderde wist hij toch nog een steeds hoger tempo op te zetten waardoor hij halverwege de wedstrijd op een 15 plaatst wist door te komen. Gedurende de wedstrijd wist hij een snel tempo door te zetten en in de laatste ronde de 10e man nog te passeren, dit resulteerde bij de val van de finish vlag in een 10e plaats! Dus desondanks de val kon Mike toch nog terugkijken op een uitstekend resultaat in de tweede manche.

Aankomend weekend zullen we rijden op circuit  in Harfen, een zeer mooie baan met wederom een zanderige ondergrond. Gezien de resultaten van afgelopen weekend, kijken we nu zeer uit naar de aankomende wedstrijd.

__________________________________________________

Onverwachte ontknoping tijdens Nationale in Joure!!

Vandaag ging het nationale cup kampioenschap verder in Joure, een klein plaatsje in het noorden. Tijdens de training trainde Tom als 10e in zijn groep, wat ruim voldoende was voor de A-finale. Mike wist een 37e tijd neer te zetten, hiermee kon hij zich als 20e opstellen in de B-finale.

 Eerste manche

Na een matige training was Tom erop gebrand om toch een goede wedstrijd de rijden, met de start zat hij er niet goed bij, en begon de wedstrijd op een 20e plaats. In de begin fase van de wedstrijd zat Tom direct al achter een snelle rijder, en kon zijn tempo zijn goed volgen. In de eerste ronden wist Tom dan ook al een groot aantal plaatsen winst te boeken. Om uiteindelijk als 9e te worden afgevlagd.

Mike was bij de val van het starthek goed weg, maar door een rijder die naast hem de controle over het stuur verloor moest hij vroegtijdig van het gas, wat hierna resulteerde in een val. Hierna wist hij een continue wedstijd te rijden, maar moest wel van een laatste plek afkomen. Toch wist hij een goede wedstrijd te rijden en afgevlagd te worden al 22e.

 2e manche

De tweede manche werd afgelast omdat bij het NK Mx2, 80% van de rijders niet aan de geluidnorm voldeed. Hierdoor werd de wedstrijd vroegtijdig stilgelegd. Dit had als gevolg dat de rijders hiertegen in protest gingen, en het startveld blokkeerde. Door samenloop van omstandigheden heeft de KNMV wedstrijdleider hiertoe besloten de wedstrijd volledig af te lasten. Dit ten nadele van alle andere rijders in de overige klassen, die dus maar één manche hadden gereden. Om het kort samen te vatten was er grote ophef op en rond de baan om deze beslissing. Deze beslissing zal waarschijnlijk dan ook nog een vervolg krijgen, omdat het heel wat voeten in de aarde heeft weten te zetten. Maar de manier waarop deze beslissing is genomen niet geheel correct was.

Foto’s Joure 2012

Aankomend weekend staat er een trainingsweekend voor de deur. Gedurende het weekend zullen we naar Hoope park gaan in Duitsland om de Duitsers even te laten zien hoe je moet crossen. Vervolgens op koningendag weer aan de start te staan van de 4e wedstrijd van het seizoen in het Groningse Marum.

__________________________________________________

Wisselende resultaten tijdens 2e wedstrijd in Westerbork

Zondag 1 April, werd er gereden in Westerbork op circuit Weidestukken. Bij aankomst op het circuit zag de baan er perfect uit, maar uit ervaring van een jaar terug wisten we dat het nog wel eens een pittig dagje kon gaan worden. Het circuit staat er om bekend als haar zware ondergrond. (zei foto’s)

Tijdtraining

Er werd wederom getraind in twee groepen.  Mike en Tom trainden vandaag in dezelfde groep. Gedurende de deze training begon de baan al flink zwaar te worden. Tom wist in deze tijdtraining ondanks dat hij geen goed tempo kon vinden nog een 14e tijd neer te zetten, wat voldoende was om zich te kwalificeren voor de A-finale. Mike wist zich daarin tegen niet te kwalificeren voor de A-finale.

1e manche.

Nadat Tom een 25e tijd totaal had neergezet, kon hij natuurlijk niet de allerbeste startplaats uitzoeken. Na een redelijke start in de eerste manche kwam Tom rond de 15e plaats door de eerste bocht. In de eerste paar ronden wist hij nog een paar plaatsen winst te boeken, maar gedurende de wedstrijd wist hij niet goed in zijn ritme te komen. Dit had als gevolg dat hij zijn tempo wat heeft moeten laten zaken Toch wist hij in deze manche nog als 15e te worden afgevlagd.

Mike hoopt desondanks dat dit zijn eerste keer was op dit circuit een goede prestatie neer te zetten in de deze manche. Na een matige start wist Mike rond een 26 plaatst de eerste bocht door te komen. In de eerste ronde wist hij een groot aantal rijders te passeren waardoor hij de tweede ronde als 18e door wist te komen, deze positie wist hij vast te houden tot de 4e ronde. Na een val, viel hij Mike terug naar een 31e plaats, en wist hierna zijn oude tempo niet meer op te pakken. Na nog een kleine slipper gedurende de slotfase werd Mike op een 33e positie afgevlagd.

2e manche.

In de tweede manche was de start van Tom wederom niet goed, en begon hij zijn wedstrijd rond de 14e plaats. In de eerste ronden wist Tom een aantal plaatsen winst te boeken, tot een rijder voor hem ten val kwam en Tom in zijn val meenam. Hierdoor moest hij zijn wedstrijd als 23e  vervolgen. Na een drietal ronden kwam hij eindelijk in zijn ritme, en reed hij in een snel tempo naar voren. Na inmiddels zes ronden te hebben gereden lag hij op een 12e plaats. Maar in de laatste ronde kwam hij wederom ten val, en zakte hij terug naar een 16e plaats. Hij wist deze plek tot de finish te behouden, maar was natuurlijk wel teleurgesteld. Overal is Tom als 14e geëindigd in het dag klassement.

Na het teleurstellende resultaat was Mike gebrand op een beter resultaat in de tweede manche. Na de val van het starthek wist hij gedurende de eerste meters een goede plek te bemachtigen, maar bij het ingaan van de eerst bocht kwamen er een aantal rijder voor hem en val, en werd Mike hierin meegesleurd. Hierdoor moest hij zijn wedstrijd als pas als laatste weer vervolgen. Toch al uit zijn ritme van de val, kwam hij bij het oprijden van het start terrein te hard in een zachte wal, waardoor zijn motor oversloeg en op hem terecht kwam, even dacht hij dat hij zijn weg niet meer kon vervolgen, maar dit bleek mee te vallen waardoor hij zijn weg kon vervolgen. Met nu al een achterstand van meer dan een halve ronde probeerde hij de schade te beperken voor vandaag, en werd hij nog op een 34e plaats afgevlagd.

Foto’s Westerbork

Aankomende weekend zal er geen Cup nationale worden verreden. Maar wel een wedstrijd om de Twente cup in st. Isidorushoeve.

__________________________________________________

Geslaagde eerste nationale cup wedstrijd in Mill

24 maart was het weer zover. Mike en Tom hebben hun eerste nationale cup wedstrijd weer verreden. Met voor beide rijders uit het AMC Mx team goede resultaten.

 Tijdtraining:

De tijdtraining werd verreden over een 6 tal ronden. Hierin krijgt iedereen de kans om zich te kwalificeren voor de A of B finale. Gedurende de training bleek al gauw dat beide rijders goed in hun ritme zaten. Dit resulteerde voor Tom in een derde tijd in de tijdtraining, wat ruim voldoende was om zich te kwalificeren in de A finale. Tevens wist Mike tijdens de tijdtraining goed te presteren, met een 24e tijd. Hierdoor bleek dat Mike zich ook voor het eerst had gekwalificeerd voor de A finale. Dus in dit geval hadden beide rijders zich gekwalificeerd voor de A finale, wat een positief begin van de dag was.

 Eerste manche:

Tom kwam bij het vallen van het starthek in de eerste manche goed weg, als  5e kwam hij door de eerste bocht. Direct had hij het ritme er goed inzitten. En wist hij na de eerste ronde al direct door te stoten naar de eerste plaats. Dit wist hij een 3 tal ronden vol te houden. Mede door vermoeidheid werd hij gepasseerd door een aantal rijders en stond hij met nog 2 ronden te gaan op een 4e positie. Met nog twee ronden te gaan moest hij een spannende strijd om de 3e positie bekopen met een valpartij. Hierdoor zakte hij terug naar een 14e plaats en werd hij tevens op deze positie afgevlagd.

Na het goede resultaat in de training hoopte Mike tevens op een goed resultaat in de wedstrijd. Maar doordat hij zich als 45 moest opstellen zat een goede start er voor hem niet in. Gedurende de eerste ronde wist hij nog wel een groot aantal rijders te passeren, maar kwam ten val in de eerste ronde waardoor hij de wedstrijd weer als laatste moest vervolgen. Hierna wist hij zijn ritme niet meer op te pakken en kwam nog meerdere malen ten val, intussen was de baan ook nog eens loodzwaar geworden.

 Tweede manche:

 Na de kleine fout aan het einde van de eerste manche, stond Tom weer gebrand aan de start voor de tweede manche. Na de eerste bocht wist Tom dan ook door te komen op een 2e plaats, om vervolgens na één ronde een 3e plaatst een groot deel van de wedstrijd vast te houden. Maar gedurende de wedstrijd moest hij zijn tempo nog iets laten zakken waardoor hij op nog lange tijd een 4e plek wist vast te houden. Maar in de laatste ronde, wisten een tweetal rijders hem onderwacht te passeren. Met nog 1 ronde te gaan gaf Tom de moet niet op en wist hij met de finish vlag in het vizier, wist hij de 4e positie alsnog weer over te nemen, om vervolgens ook als 4e te worden afgevlagd. Totaal is Tom als 7 geëindigd.

Na de matige eerste manche van Mike, stond hij weer volledig opgeladen aan de start van de tweede manche. Geladen met goed advies van Tom hoopte hij op een beter resultaat in de tweede manche. Na de val van het starthek wist hij net achter het middenveld door te komen na de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd wist hij een constant tempo vast te houden. Uiteindelijk werd hij als 45e afgevlagd.

Tom heeft 165 punten voor het kampioenschap behaald, en staat nu op een 7e plek in het totaal klassement. Mike heeft tot dusver 87 punten behaald voor het kampioenschap, dit houd in dat hij op een 47 plek staat in het algemeen klassement. Aankomend weekend zal er wederom een wedstrijd worden verreden. Op zondag 1 april in Westerbork.

__________________________________________________

De eerste wedstrijd van het seizoen is weer verreden!!

Na een lange winterperiode was het eindelijk weer zover, de eerste wedstrijd van het seizoen. Op Circuit ’t Kötterbos in St. Isidorushoeve . Er werd hier gereden voor de Twente cup en het was daarnaast voor ons een mooie opwarmer voor de eerste Cup nationale wedstrijd aankomende zaterdag in Mill. Een groot aantal rijders had zich dan ook verzameld om deel te nemen aan deze wedstrijd waaronder ook een groot aantal zeer snelle rijders.

De wedstrijden werden ingedeeld in series, de nummer 0 t/m 105 werden reden in de 1e serie en de resterende in de 2e serie.

Startnummer Tom     #134
Startnummer Mike    #34

Tom heeft in zijn eerste manche een uitstekend wedstrijd gereden, na een goede start kwam hij als 3e door de eerste bocht. Waarna die nog een tijd op een 2e plaats heeft gereden. Na een klein slippertje achter op het circuit, werd hij nog als 7e afgevlagd in de eerste manche. Wanneer je bij de eerste 16 eindigde werd je voor de tweede manche overgeplaatst naar de A-Finale, om vervolgens in de tweede manche voor de punten te rijden.

Mike had daarin tegen een mindere start waardoor hij in de eerste ronde als 21e doorkwam. Maar in de tweede ronde ging het mis , en kwam hij ten val, door een rijder die met pech uitweek en Mike in zijn val meenam. Hierdoor moest hij een groot aantal plaatsen afstaan om vervolgens nog als 19e  te eindigen in de 1e manche. Dit was dus net niet genoeg om zich te plaatsen voor de A-Finale.

Tweede manche A-Finale

Na een goede eerste manche was Tom gebrand op wederom een goed resultaat. Na de val van het starthek was Tom goed weg en wist hij als 4e de eerste bocht in te komen. Voorin werd er vel gestreden tussen een groot aantal rijders. Wat resulteerde in een mooi duel waarin er regelmatig van positie werd gewisseld. Maar gedurende de wedstrijd moest Tom zijn meerdere toch nog erkennen in een aantal rijders. Toch wist hij nog knap als 8e te eindigen in de wedstrijd.

Tweede manche B-Finale

Met zijn toch wel kleine teleurstellende resultaat in de eerste manche, stond Mike klaar om het in deze manche beter te gaan doen. Maar hij was te vel op het starthek waardoor hij bleef steken achter het poortje. Hierdoor moest hij de wedstrijd als laatste beginnen. Gedurende de wedstrijd wist hij een mooi tempo op te pakken, en tevens goed in zijn ritme te komen. Dit bleek tevens uit zijn ronde tijden, want in zijn 5e van de 7 ronden zette hij zijn snelste tijd van de wedstrijd. Door niet te vallen en goed door te rijden, werd hij zeer netjes als 6e afgevlagd in deze heat. Wat na zo’n slechte start toch een uitstekend resultaat is.

We kijken terug op een geslaagde eerste wedstrijd dag. Met goede resultaten, aangezien dit pas de eerste wedstrijd van het seizoen was. We kijken dan ook vol vertrouwen onze eerste Cup nationale wedstrijd in Mill tegemoet op zaterdag 24 maart 2012.

__________________________________________________

 

De eerste opzet voor de nieuwe stickerset van 2012!

Informatie Brochure 2012

[issuu width=620 height=390 shareMenuEnabled=false showHtmlLink=false printButtonEnabled=false shareButtonEnabled=false searchButtonEnabled=false backgroundColor=%23cccccc documentId=120209105548-99b0e6cfe66f46338860c161e120eeb9 name=asbroekmotorcross username=autosoft tag=asbroek unit=px id=20838191-afe3-2781-8625-db66e11d6d40 v=2]